Gasztro

Kókuszos cukkini “Hajrá, MOME!”-módra

A Második Emelet Rajziskolában a felvételi előkészítőn idén is hatalmas erőbedobással dolgoztunk! Most a pontokra várunk, még nem tudjuk, kit vesznek fel textil szakra. A munka közben az ebédszünetben többen kértétek, hogy tegyem közzé azt a bizonyos cukkinikaja-receptet, íme! Most, túl a felvételi hetén egy kis főzőcskézéssel is elüthetitek a várakozás idejét!

A lépcsőn ülés…mi tudjuk, mit jelent! Hajrá, Kisbogi, Nagybogi, Réka, Reni, Lujzi, Nóri, Dorottya, Fanni, Szonja!!!

A cukkinis ebédhez valók:

2-3 közepes cukkini, kókuszvaj, vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 1 db krumpli, 1 csapott evőkanál kókuszcukor, só, bors, 1 evőkanál curry, kapor ízlés szerint.

Ízesítők a cukkinin: kapor, kókusz cukor, zöld curry por

A vajon és kókuszvajon egy nagy teflonos wokban megpárolom az összes hozzávalót. Amíg levet enged a cukkini, lefedem, néha átmozgatom. Egy idő múlva elkezd lesülni, ekkor többször megkavarva picit “megkapatom”. Ez a sült réteg adja a bukéját, de megégetni nem szabad! Rászórom a kókuszlisztet, és kevés vízzel vagy kókusztejjel szaftosra hígítom. Tálaláskor görög joghurtot kevertem bele. A felhasznált curry ízvilágától és mennyiségétől függ, milyen karakterű lesz a végeredmény. Én most nem túl sok indiai zöld curryt toltam bele. 🙂

Ezt a fantasztikus curry-válogatást és bors készletet a tanítványaimtól kaptam! Izgalmas ajándék, köszönöm!