Gasztro

Gombás-túrós tésztaalagút

Ez a gyors vacsoraétel egy salátával mennyei húsmentes ínyencfalat!

 

Hozzávalók:

40 dkg gomba

50 dkg félzsíros tehéntúró

10 dkg szeletelt sajt (chilis füstölt ömlesztett sajt volt most itthon)

2 csomag leveles tészta (50dkg)

1 nagy fej hagyma, egy darabka póréhagyma, egy kockára vágott sárgarépa

1 piros kaliforniai paprika

2 gerezd fokhagyma

olíva olaj, vaj, só, bors, majoranna, rozmaring, 1e.k.liszt, 1 e.k. búzadara vagy kuszkusz

1 tojás

A hagymákat és a répát egy nagy wokban a vaj és olíva olaj keverékén pirítani kezdem, és amikor üvegesedik, teszek hozzá egy kanál lisztet. Picit rápirítom, és mikor helyenként zsömleszínre pirul, hozzáadom a szeletekre vágott gombát. Ekkor azt se tudja, hogy odaégjen, vagy levet eresszem, és míg sül, nagyon szerencsésen megmarad az arany középúton. Kb. 5 percig sül így együtt, közben fűszerezem. Belekeverem a túrót, a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát, egy evőkanál kuszkuszt, és a felvert tojás felét.

Ráhalmozom a kigöngyölt leveles tésztára, tetejére rendezem a sajtszeleteket, amik majd közéolvadnak és még krémesebbé teszik a textúráját. Feltekerem, a végeit kicsit behajtom, hogy ne folyjon ki a töltelék, és átteszem egy tepsibe. A tetejét a maradék tojássárgájával megkenem, és kicsit késheggyel megszúrogatom a tetejét. Szép aranybarnára sütöm.